Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Relax a dobrodružstvo na počkanie: Z TOHTO miesta odídete ako znovuzrodení

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: red)

Vychutnávať si jedlo vo výške niekoľkých kilometrov v otvorenom priestore a pred sebou vidieť velikány tatranských hôr, tomu sa hovorí nevšedný zážitok. Človek zrazu získa iný pohľad na život. Doslova!

Hoci je október a leto je nenávratne preč, to ešte neznamená, že sa všetko pekné skončilo! Užiť si čo i len jeden víkend v prostredí, ktoré vás nabije novou energiou a zároveň, kde vypnete hlavu, dokáže s ľudským telom urobiť priam divy. Aj to bol dôvod, prečo sa naša redakcia vydala na pár dní „mimo“ každodennú realitu. Voľba bola jasná. Vysoké Tatry boli skvelým prostredím, kde si oddýchla naša hlava i telo, no prišla si na svoje aj iná stránka dychtiaca po dobrodružstve a adrenalíne.

Luxus a jedinečnosť v jednom

Stačí prejsť pár metrov od vlakovej stanice a v samotnom centre Tatranskej Lomnice si všimnete unikátny Hotel Lomnica, ktorý nemožno porovnávať s ostatnými ubytovaniami! Okrem toho, že nás uchvátili luxusné priestory hotela, to, čo z neho robí jedinečným, je zážitok, ktorý ponúka. Prvé hodiny sme si však užili najdôležitejšiu miestnosť v hotely, vďaka ktorej je človek pripravený na relax a zážitky. Práve od nej záleží, ako moc si užije to, čo ponúka hotel.

FOTO Relax a dobrodružstvo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: red)

Ocitli sme sa v izbe, ktorá sa nachádzala v modernej časti hotela. Stačil jediný krok do izby a zažili sme niečo nevšedné! Priamo v miestnosti boli vystavené obrazy od umelca. Mali sme pocit, akoby sme oddychovali priamo v galérii. Hotel je známy tým, že kamkoľvek sa v ňom pohnete, budete mať umenie na každom kroku, nielen v galerijných sálach.

Pohodlná matrac a možnosť, kedykoľvek zájsť do wellness centra s bazénom a vírivkami, boli doslova pohladením na duši, ktorá i vďaka tomu bola maximálne oddýchnutá!

FOTO Relax a dobrodružstvo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: red)

Ak sme sa chceli posilniť, naše kroky viedli do Kuszmannovho bazáru, zrekonštruovanej historickej pamiatky. Vôňa čerstvého pečiva priláka nejedného turistu, ktorý sa mihne v blízkosti priestorov budovy. Štýlová pekáreň ponúka chutné kváskové výrobky priamo z pece. Mlsný jazýček si zase príde na svoje lahodnými tortami, zákuskami či makrónkami. Aby toho nebolo málo, ďalším lákadlom sú luxusné apartmány, ktoré čakajú na svojich budúcich majiteľov. 

FOTO Relax a dobrodružstvo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: red)

Reštaurácia v balóne nad Tatrami

Na druhý deň sme zatúžili po inej forme oddychu. Takej, keď sa vám srdce rozbúši od vzrušenia, zreničky sa rozšíria, do žíl sa vám naraz vleje množstvo krvi a vy sa cítite fantasticky. Bojíte sa, ale zároveň sa neskutočne tešíte. Tak v skratke možno opísať blížiaci sa zážitok, ktorý sme si mali možnosť vyskúšať na vlastnej koži. Pocity boli rôzne. Radosť odrazu vystriedali pochybnosti a pud sebazáchovy, ktorý sa nás pýtal „bude všetko v poriadku“? Hlava pochybovala, no predsa len zvíťazil náš adrenalínový duch. Let balónom sa stal novou záľubou, ktorú chceme zažívať znova a znova!

FOTO Relax a dobrodružstvo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: red)

Hoci let balónom možno zažiť na rôznych miestach na Slovensku, a ak túžite po rozprávkových výhľadoch, stačí zájsť do tureckej Cappadoccie, kde máte možno si vychutnať päťchodovú večeru v oblakoch? Tím Hotela Lomnica sa postaral o prvotriedne dobrodružstvo v originálnej reštaurácii, ktorá sa odohráva v balóne. Počas hodinového letu sme zažili kulinárske špeciality priamo od šéfkuchárov z Hotela Lomnica.

„Letieť v balóne Kuulinair je ako stáť na balkóne nad Tatrami, ten pocit je veľmi upokojujúci. Tá autenticita sa nedá s ničím porovnať, ide o fantastický  zážitok s pridanou hodnotou preskúmania celých Tatier,“ vysvetľuje Alfonz Liška, pilot teplovzdušného balóna Kuulinair.

FOTO Relax a dobrodružstvo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: red)

Celé sa to začína ešte pred samotným letom! Mali sme možnosť sledovať celú prípravu balóna, do ktorej sa dalo aj zapojiť. Potom už len stačilo vkročiť na „palubu“, užívať si majestátne scenérie hôr a zároveň potešiť svoje chuťové bunky a vychutnať si kulinárske prekvapenie.

Kuulinársky let sa dá absolvovať v období od apríla až do novembra. Stále máte čas. Koniec leta neznamená koniec zážitkov!

Viac o téme: Relax GastronómiaLet balónomVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9