Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Neprezliekate sa po príchode domov? Hrozia vám zdravotné komplikácie, o ktorých ani netušíte

(Zdroj: GettyImages)

Ak aj vy patríte k tým, čo sa po príchode z práce neprezlečú, mali by ste zbystriť pozornosť. Tento zlozvyk vás môže výjsť draho. Ohrozuje totiž vaše zdravie.

Keď sa po náročnom dni v práci konečne vrátite domov, ste často tak vyčerpaní, že jednoducho nemáte energiu na prezliekanie. Uvaríte večeru, upracete kuchyňu, uložíte deti do postele, no stále máte na sebe to, čo ste si obliekli ráno. Tento zvyk nie je až taký neškodný, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Nielenže to nie je zdravé, môže to negatívne ovplyvniť aj váš vzhľad. Prečo by ste nemali zostať celý deň v tom istom oblečení?

1. Nie je to dobré pre vaše žily

Vo vašich obľúbených úzkych džínsach budete určite vyzerať úžasne, no ak si ich nevyzlečiete, keď sa vrátite domov, vášmu zdraviu to nijako neprospeje. Odev, ktorý nosíme, keď ideme von, je zväčša oveľa tesnejší ako pohodlné domáce oblečenie a môže negatívne ovplyvniť krvný obeh. Spomaľuje prietok krvi a ak ho nosíte neustále, môže poškodiť vaše žily.

2. Do domácnosti si prinesiete baktérie

Aj keď nemôžete ochorieť tým, že zostanete celý deň v rovnakom oblečení, stále existuje šanca, že si na ňom do svojho domova prinesiete baktérie, ktoré môžu spôsobiť rôzne infekcie. Ide napríklad o Acinetobacter, ktorý spúšťa respiračné infekcie a Staphylococcus aureus, ktorý spôsobuje zápal v rôznych častiach tela a je odolný voči mnohým liekom.

3. Potrápiť vás môže akné na tele

Ak máte nepríjemné akné na ramenách alebo chrbte, možno by ste sa mali zamerať na to, čo nosíte na sebe. Aj keď oblečenie vyrobené zo syntetických tkanín môže vyzerať atraktívne, nedovoľuje vašej pokožke dýchať a zachytáva teplo na tele, čo spôsobuje vyrážky. Ďalším dôvodom vzniku pupienkov na krku alebo hrudníku môže byť váš zvyk zostať v oblečení do telocvične aj po návrate domov. Športový odev je navrhnutý tak, aby ste sa pri cvičení cítili dobre. Ak si ho však potom hneď nevyzlečiete, môžu sa vám upchať póry a potrápia vás aj čierne bodky.

4. Môže to viesť k žalúdočným problémom

Priliehavé oblečenie, ktoré vás tlačí, spôsobuje viac než nepohodlie. Odev, ktorý vyvíja tlak na brucho, vyvoláva rôzne tráviace problémy, vrátane refluxu kyseliny, jednej z najčastejších črevných ťažkostí. Ak sa neviete vzdať svojich obľúbených úzkych džínsov alebo sukne, snažte sa ich nenosiť každý deň a hneď po príchode domov sa prezlečte do niečoho pohodlného.

Viac o téme: PrezliekanieDomace oblecenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9